Miten puhelimet on valittu mukaan?

  • kalliit ja keskihintaiset tärkeämpiä kuin halvat
  • tänä ja viime vuonna julkaistut mallit ensisijaisesti
  • paljon myydyt
  • puhelimesta keskustelua Matkapuhelinfoorumilla
  • Suomessa virallisesti myytävät mallit, poikkeus Google Pixelit

Miten puhelinvertailun tiedot on kerätty?

Ensisijaisesti tiedot on kerätty valmistajien kotisivuilta. Puuttuvia tietoja (esim. käyttömuistin määrä, datanopeudet, näytön kirkkaus ja kontrasti, pakkauksen sisältö) on kerätty teknologiasivustoilta kuten Mobiili.fi, Notebookcheck.com, io-tech.fi ja GSMArena.com.

Onko puhelinvertailuun tulossa uusia ominaisuuksia?

Viikon suosituimmat vertailut -listaus tullee, mahdollisesti myös kuvaselain (toteutunut 22.3.2018) ja myyntihinnan automaattinen päivittyminen (toteutunut 16.12.2017). Jossakin vaiheessa tulee tekstihaku ja haku erilaisilla suodattimilla (hinta, muistin koko, näytön koko jne.).

Kuka puhelinvertailun on tehnyt?

TAMK:n WEB-palveluiden toisen vuoden opiskelijat Esa Isopahkala (Matkapuhelinfoorumin ylläpitäjä) ja Jussi Koivumäki tekivät puhelinvertailun osana syksyn 2017 opintojaan (php, mysql, javascript, css, html).

Mitä tiiviysmerkinnät kuten IP67 ja IP68 tarkoittavat?

Ensimmäinen numero kertoo suojauksesta pölyä ja vieraita esineitä vastaan (5 = suojattu pölyltä, ei täydellisen tiivis; 6: täydellinen suojaus eli pölytiivis), toinen numero suojauksesta vettä ja kosteutta vastaan (7: kestää hetkellisen upotuksen, 8: kestää jatkuvan upotuksen veteen).

Mitä tarkoittaa "kyllä (ei)" tai "ei (kyllä)" Dual-SIM:n kohdalla?

Aluksi on mainittu Suomessa yleisesti myynnissä oleva versio ja suluissa versio, jota on saatavissa ulkomailla.

Miten kameran kuvakennon eli kuvasensorin kokoa tulkitaan?

Isompi on parempi, 1/2.3" on isompi kuin 1/3". Vaikuttaa varsinkin heikossa valaistuksessa kuvien laatuun.

Mitä tarkoittaa kameran kuvakennon pikselikoko?

Pikselikoossa isompi on parempi. Vaikuttaa varsinkin heikossa valaistuksessa kuvien laatuun.

Mitä tarkoittaa kameran f-luku ja miten sitä tulkitaan?

F-luku on aukko eli aukkosuhde. Isompi on parempi eli päästää enemmän valoa läpi. F/1.6 on parhaimmistoa, f/2.4 heikoimpia. Vaikuttaa varsinkin heikossa valaistuksessa kuvien laatuun.

Mikä merkitys on kamerassa HDR:llä?

Vaikeissa valaistusolosuhteissa (esim. aurinkoista ja varjoista samassa kuvassa) HDR:n avulla saadaan sävyjä kohtiin, jotka ilman sitä palaisivat puhki tai jäisivät mustiksi.

Mitä tarkoittaa kameran OIS ja EIS?

OIS on optinen kuvanvakain, EIS elektroninen, OIS yleensä tehokkaampi. Jos kuvaat videoita ilman jalustaa, tarvitset hyvälaatuiseen tärinättömään kuvaan kuvanvakaimen.

Mitä tarkoittaa bokeh?

Bokeh tarkoittaa taustan tehokasta sumennusta esim. muotokuvissa. Toteutettu usein kaksoiskameran avulla, joskus yhdellä kameralla ohjelmallisesti.